Du visar för närvarande Ekonomi-, Finans- och Börs-TV – det bästa av rörlig media

Ekonomi-, Finans- och Börs-TV – det bästa av rörlig media

Jag älskar är lära mig nya saker om ekonomi och en utav mina favoritsätt att göra detta på är med rörlig media.

Jag har därför samlat ihop det bästa av rörlig media som berör ämnena ekonomi, finans och börsen.

EFN

EFN står för Ekonomi- och FinansNyheterna. De har som mål att förse dig med de viktigaste nyheterna om din privatekonomi, börs- och finans, näringsliv med små och stora företag, makroekonomi och internationell ekonomi.

EFN är helt kostnadsfritt och du kan lätt ta del utav deras avsnitt genom, webb-tv, dator, smartphone och läsplatta.

EFN ägs av Svenska Handelsbanken.

EFN har en del olika program och dem är Börsfrukost, Börslunch, Intervjuer & inslag, Kvadrat, Makromorgon, Makroveckan, Marcal möter och Uppesittarkväll

Börsfrukost

Varje vardagsmorgon 08:35 uppdaterar Börsfrukost dig om vad som händer på börsen.

Börslunch

Börslunch bjuder på aktietips och analyser varje vardag klockan 11:45

Intervjuer & inslag

EFN gör inslag och intervjuer om privatekonomi, börs, makroekonomi och annat som berör ekonomi.

Kvadrat

Med intressanta gäster och Joakim Båge och Petra Bergman i spetsen diskuterar de hur framtidens bostäder kommer att se ut. De hjälper dig att navigera rätt i bostadsdjungeln och ta smarta privatekonomiska beslut.

Makromorgon

I stort sätt varje vardag får du en uppdatering med räntor, valutor, råvaror och inom makroekonomin.

Makroveckan

I stort sett varje måndag får du en fördjupning om vad som händer med råvaror, räntor, valutor och makroekonomi.

Marçal möter

Programledaren Katrine Marçal möter och intervjuar intressanta gäster om ekonomiska frågor.

Uppesittarkväll

Uppesittarkväll ger dig två timmar fyllt med tips och råd till dig som är aktie- och sparintresserad. Programmet sänds kvällen innan löning varje månad.

DI-TV

Dagens industri är Nordens största affärstidning. Dagens industri har några utav de främsta ekonomijournalisterna och på så sätt kan de leverera ett arbetsverktyg till sina kunder för att nå ekonomiskt framgång.

Dagens industri finns även i form av rörlig media vilket dem har valt att döpa till DI-TV.

Börsmorgon

I samband med börsöppningen varje morgon sänds Börsmorgon, ett program om börsen och marknaden. I programmet kan du se DI:s experter och inbjudna gäster analysera och kommentera dagens viktigaste affärshändelser och tipsar om intressanta case.

Ekonomistudion

Klockan 14:45 på vardagar sänds Ekonomistudion. Detta är ett som har fokus på ekonomi och politik. Ekonomistudion tar upp förslag som påverkar näringslivet och hur makroekonomiska faktorer påverkar.

Closing Bell

Programmet sänds live varje dag från måndag till fredag 17:15 – 17:45. I programmet kommer du kunna ta del av dagens hetaste händelser och få en framåtblick med hjälp av gäster.

Playdirekt.se

Playdirekt.se är en kanal som kan bidra med den senaste informationen från finansmarknaden. Varje tisdag och fredag sänds ett sammanfattande nyhetsprogram kl 10:00. De menar på att genom att följa detta program kan du som investerare skapa dig en snabb och tydlig bild av de viktigaste nyheterna och marknadens förväntningar.

I detta nyhetsprogram brukar Tobbe Rosén vara med och göra analyser av några bolag. Tobbe Rosén är enligt min mening en utav de bästa i Sverige.

Förutom detta utför de även intervjuer med intressant personer från finansmarknaden. 

Nordnet Talks

Nisch- och internetbanken Nordnet har lanserat en sektion med rörlig media de kallar Nordnet Talks. De har som mål med Nordnet Talks att göra dig till en bättre investerare. Du kan se massivs av utbildande och inspirerende klipp. Du kan hitta klipp med spännande gäster, djupdykande analyser och användbara tips.

Avanza Play

Nisch- och internetbanken Avanza producerar även dem rörlig media. Jag anser att det de producerar är utav bra kvalité och det finns ofta saker jag kan lära mig.

De har tre olika sorters “program”. Håll koll är ett av programmet där de gör intervjuer, reportage och delar med sig av intressanta klipp för att du skall kunna hålla dig uppdaterad.

Det andra programmet kallar dem för “Lär dig mer”. Här bidrar de med klipp för att du skall bli vad de kallar ett “sparproffs”.

Det sista programmet heter Aktuellt från våra partners vilket är intressanta klipp från deras partners som berättar om deras filosofier, foner och allmänt smått och gott.

Rikatillsammans

Rikatillsammans är kanske sveriges största blogg om ekonomi och aktier. Deras mål är att hjälpa dig göra kloka saker med din privatekonomi vilket i sin tur leder till att du blir rikare.

Förutom en blogg driver de även en podd, som filmas, vid namn RikaTillsammans-podden. Eftersom den filmas anser jag att det räknas in som rörlig media och får därför plats i denna lista.

Målet med deras podd eller show är att varje söndag ge dig konkreta tips, råd och verktyg som kan ta din privatekonomi till nästa nivå. De vill att du skall kunna tjäna mer pengar.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar