Guide - Hitta kursvinnare

Här finner du alla guider jag har gjort om Hitta Kursvinnare.

Guide - Grund

I denna guide skall vi titta på de ritverktyg du har till ditt förfogande i Hitta Kursvinnare. Men rätt verktyg till rätt uppgift kan du spara mycket tid.

I denna guide skall vi titta på vilka inställningar du kan göra när det kommer till färg i Hitta Kursvinnare. Jag delar även med mig av en ”Dark mode” inställning.

I denna guide skall vi titta på hur du kan konfigurera Informationsfönstret till höger i programmet. Informationsfönstret är en väldigt bra funktion där du kan enkelt få en överblick över dagens börshandel. Genom att konfigurera informationsfönstret kan du få det precis som du vill ha det så att det passar till din trading eller investering.

Idag ska vi titta på lite olika sätt för dig att rent praktiskt välja aktier i Hitta Kursvinnare. Det finns en hel del olika sätt, vissa lättare än andra, och det är onödigt att ödsla extra tid på att välja aktier rent praktiskt.

I denna guide skall vi titta på hur du kan importera och exportera olika filer till Hitta Kursvinnare. På detta sätt kan du enkelt göra en backup, flytta dina inställningar till en annan dator eller importera andras script.

Guide - Moduler

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Ranking. Vi skall gå igenom hur modulen fungerar, vad du kan använda den till och hur du kan konfigurera den.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Kurslista. Vi skall gå igenom hur modulen fungerar och vad du kan använda den till.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Bolag och vilken information denna modul kan ge dig.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Strategitest där du enkelt och effektivt kan testa dina olika strategier och signaler.

Guide - VERKTYG

I denna guide skall vi titta på hur du kan jämföra olika aktier, råvaror eller index med varandra. Hitta Kursvinnare erbjuder ett antal olika sätt för dig att jämföra aktier. Du kan dels jämföra aktierna numeriskt med hjälp av indikatorer eller deras utveckling men du kan även jämföra dem okulärt.

I denna guide kommer vi gå igenom hur du visar signalfärg i Hitta Kursvinnare och när detta kan vara användbart.

I denna guide skall vi titta på hur kurslarmet i Hitta Kursvinnare fungerar och vilka fördelar som finns med det.

Guide - Göra eget

I denna guide skall vi titta på hur du kan göra egna listor. Att göra egna listor kan underlätta din analysprocess men även din bevakning av aktier.

I denna guide skall vi titta på hur du kan göra egna index. Anledningen till att göra egna index är för att du enklare skall kunna hålla koll på vilka sektorer som är i spel. Genom att hålla koll på de sektorer som har ett fördelaktigt momentum kan du förbättra ditt resultat genom att handla med de aktier som ingår i denna sektor.

I denna guide skall vi titta på hur du kan göra egna indikatorer i Hitta Kursvinnare. Vi kommer endast gå igenom processen och inte själva programmeringsspråket.

I denna guide skall vi titta på hur du kan skapa egna signaler/strategier i Hitta Kursvinnare.

Guide - Tips och tricks

I denna guide skall vi gå igenom en indikator som jag byggt själv som på ett smart sätt visar i grafen hur stark en aktie är jämfört med OMXS30

I denna guide skall vi titta på vilka PPM fonder som finns med i Hitta Kursvinnare

Guide - Version 3.0

I denna guide skall vi gå igenom hur du utför ett vinsttest/backtest i Hitta Kursvinnare. Som exempel i guiden ska vi testa signalen Golden Cross.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Signaler. Vi skall gå igenom hur modulen fungerar och vad du kan använda den till.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Nyckeltal. Detta är ett väldigt kraftfullt verktyg som jag själv har väldigt stor nytta av. Nyckeltal möjliggör att du enkelt sortera och leta fram aktier beroende på vissa nyckeltal. Jag använder detta verktyg dagligen för att leta eventuella aktier att tradea.