Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Bolag – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Bolag – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv. Denna guide utgår ifrån att du har Hitta Kursvinnare 4.0.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide ska vi lite snabbt gå igenom den nya modulen “Bolag” som kom i Hitta Kursvinnare 4.0.

Guide – Bolag

I denna guide kommer vi gå igenom modulen Bolag och vad för typ av information den kan ge dig. Det finns inga inställningar eller parametrar att anpassa i denna modul varav guiden kommer vara simpel och kort.

Bolag

Du finner modulen uppe i vänstra hörnet på Hitta Kursvinnare och i denna modul visas tillgängliga uppgifter för respektive bolag.

Det första du måste göra är att välja det bolag som du vill titta på, det är faktiskt inte så att det bolag du hade valt i t.ex. modulen “TA” väljs inte automatiskt i modulen “Bolag”.

Det vill säga att du kommer behöva välja det bolag du vill titta på, detta gör du ute i menyn till vänster.

Om bolagen inte finns i denna lista måste du ändra vilken lista du tittar på, detta gör du genom att klicka på “listnamnet” uppe till vänster. Därefter kommer en lista med alla dina olika listor fram. Här kan du välja om du vill titta på programmets förinställda listor eller en av dina egna listor.

Vill du lära dig hur du skapar egna listor har jag också gjort en utmärkt guide för detta, du finner den här.

Du kan även titta på Danska eller Finska aktier, detta gör du genom att klicka på flaggan och därefter välja det land du vill titta på. Därefter är det bara att välja lista på samma sätt och därefter den aktie du vill titta på.

I modulen “Bolag” kommer du att finna följande information om det valda bolaget:

  • Kort information om verksamheten
  • 5-års historik för försäljning, vinst och utdelning
  • Kursutveckling under dagen
  • Kursutveckling sedan 2015
  • Information om ägare
  • Rapportdata för de fem senaste åren
  • Insiderhandel

Lägg märke till att all information finns inte tillgänglig för alla bolag, men för det flesta.

Du finner kort information om bolaget här:

5-års historik för försäljning, vinst och utdelning hittar du här:

Kursutvecklingen under dagen och sedan 2015 finner du här:

Information om ägarna, som ofta är väldigt svårt att få tag på, finner du här:

Rapportdata för de fem senaste åren finner du här.

Och till sist finner du information om insiderhandel här:

Du har nu lärt dig lite mer om hur modulen “Bolag” fungerar. Jag hoppas guiden har bidragit med lite mer kunskap till dig och har du några frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till mig på mejl eller genom vår chat.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar