Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Färginställningar – en guide

Hitta Kursvinnare – Färginställningar – en guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv. Denna guide utgår ifrån att du har Hitta Kursvinnare 4.0.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på hur du kan ändra Färginställningar i Hitta Kursvinnare och vad i programmet du faktiskt kan ändra färg på. Detta kanske känns som en ganska oväsentlig guide men jag tror att det är viktigt att du är bekväm med utseendet och att färgerna passar dig, detta då vi spenderar en hel del timmar framför programmet.

Guide – Färginställningar

I denna guide kommer vi gå igenom vad du kan ändra färg på i Hitta Kursvinnare och hur du gör det. Vi kommer även gå igenom ett exempel där vi ska försöka få Hitta Kursvinnare att efterlikna ett typiskt Dark Theme.

Färginställningar för System

Det första vi ska titta på är hur du ändrar färginställningarna för systemet och vad för olika alternativ du har. För att ändra färginställningarna för systemet ska du först in i inställningar, detta gör du genom att klicka på den lilla skiftnyckeln uppe till vänster eller genom att klicka “Verktyg” -> “Inställningar” uppe i menyn.

Därefter väljer du väljer du “System” och väl här inne kan du ändra färginställningar för systemet.

Du har tre olika alternativ när det kommer till färginställningar för systemet, HK Silver-theme, HK Blue-theme och HK Dark-theme.

HK Silver-theme
HK Blue-theme
HK Dark-theme

Detta är de tre olika alternativen du har för systemets färginställningar, jag föredrar silver, anser att den har mest “clean look”.

Färginställningar för TA

Förutom att du kan ändra färginställningarna för systemet kan du även ändra inställningarna för utseendet i modulen “TA”. Det är i denna modul du gör dina grafanalyser och det är därför viktigt att utseendet på grafen passar dig.

För att ändra inställningarna börjar du, likt föregående exempel, med att klicka på den lilla skiftnyckeln för att ta dig in i “Inställningar”.

Därefter väljer du “TA” -> “Färger”.

Här kan du ändra alla färginställningar för olika indikatorer och verktyg i TA-modulen. För att du enkelt ska kunna hitta det du vill ändra läggs alla indikatorer till i en dropdown meny där du enkelt kan navigera och hitta det du letar efter.

Du kan ändra utseendet på Candlesticken att se ut precis som du vill, det finns dock en del förinställda inställningar. Du hittar dem här:

Därefter kan du även ändra färgtemat i “TA”. När du gör detta ändras utseendet på t.ex. bakgrunden men även alla indikatorer som kommer med programmet för att passa den bakgrunden. 

Du ändrar färgtemat genom att klicka här:

Till sist kan du även ändra utseendet på griden i “TA” genom att klicka här.

Du har alltså en hel del olika alternativ när det kommer till utseendet på Hitta Kursvinnare, den kanske inte känns som det viktigaste men många av oss spenderar en hel del timmar framför programmet och det är en god idé om man tycker att utseendet är snyggt och passar ens ”ögon”.

Inställningar för mitt Dark-theme

Jag tänkte vi skulle gå igenom hur jag ställer in mitt Dark-theme som jag använder mig av lite då och då.

Jag tycker att den bästa färginställningen för systemet är den som är standard, det vill säga HK Silver-theme. Det är då första inställningen jag gör.

Därefter ställer jag in “Färgtemat” för “TA”, här väljer jag “Tema svart/grön”.

Därefter gör jag en inställningar för Candlesticken, jag anser att “svansarna/vekarna” nu är för tjocka. Detta ändrar vi genom att gå in på “TA” -> “Diagraminställningar” och därefter “Ohlc-staplar/candle, bredd” och ändra till “Dynamic thin”.

Att systemet inte är mörkt stör mig lite och för att göra det lite mörkare kommer vi att få aktielistan att försvinna när vi inte har vår pekare över den. Detta gör vi genom att klicka på det lilla “häftstiftet” uppe i menyn för aktielistan.

Vi kommer att göra samma sak för informationsfönstret ute till höger, alltså att klicka på det lilla “häftstiftet”.

Resultatet av alla våra inställningar ser ut på följande sätt.

Du har nu lärt dig lite mer om de inställningar du kan göra för utseendet i Hitta Kursvinnare. Jop hoppas guiden har varit till nytta för dig och har du några frågor kan du alltid höra av dig till mig på mejl eller genom vår chat.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Detta inlägg har en kommentar

 1. Mikael

  Hej,

  Välskriven sida.
  Vet du om man kan ändra färgen på kurslarmen- de som kommer upp i nedre högra hörnet på hkpp?

  Mvh,

  Mikael Karlsson

Lämna ett svar