Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Göra egna listor – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Göra egna listor – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på hur du kan göra egna listor. Att göra egna listor kan underlätta din analysprocess men även din bevakning av aktier. Jag har själv gjort ett tiotal egna listor. Jag har t.ex. gjort en lista för de bolag som jag analyserar dagligen. Jag har även gjort ett antal listor där jag lägger in de aktier som jag tycker ser intressanta ut beroende på vissa parametrar.

Guide – Göra egna listor

Guiden kommer vara uppdelad i lite olika sektioner och vi kommer börja med hur du gör din egna lista. Jag kommer därefter visa var du kan välja att visa dessa listor för att göra din analysprocess enkel.

Som mål för denna guide är att vi skall skapa två listor. Den första listan vi ska skapa är en lista för de index som vi tycker är intressanta. Jag tycker det underlättar att ha en lista med de index som jag tycker är intressanta så jag enkelt kan hålla koll på alla index samtidigt. Denna lista kommer vi därefter att kunna visa i sidomenyn till höger.

Jag brukar namnge mina egna listor eller indikatorer med min initialer först och därefter namnet på listan/indikatorn. I detta fall kommer listan att heta “CE Index”. Om du väljer att följa samma system för att namnge dina listor är upp till dig.

Den andra listan skall vara för aktier som du tycker verkar intressanta. Aktier som kanske inte i dagsläget är redo för en trade men väldigt snart är det. I brist på ett bättre namn kommer vi att kalla listan för IA (Intressanta aktier). Har du ett bättre namn kan du såklart döpa din lista till det.

Skapa din egna lista

För att skapa en egen lista i Hitta Kursvinnare behöver du gå till “Bevakningslistor”. Du kan ta dig till “Bevakningslistor” på lite olika sätt. Ett sätt är att klicka på skiftnyckeln i menyn precis ovanför grafen.

När du har klickat på skiftnyckeln kommer du få upp en meny för inställningar. Här kan du konfigurera stora delar av programmet. Här kan du t.ex. välja vilka indikatorer som du vill skall synas i grafen eller du kan välja de nyckeltal som skall finnas med i Nyckeltalssorteraren. I denna meny skall du leta upp “Bevakningslistor” och klicka på den.

Ett annat sätt att ta sig till samma meny är genom att klicka på fliken “Verktyg” uppe i huvudmenyn.

Därefter kan du klicka på “Bevakningslistor” och du kommer till samma fönster. Detta sättet är lite snabbare.

Nu när vi har fönstret för Bevakningslistor öppet skall vi skapa din första egna lista. Det du skall börja med är att klicka på knappen “Skapa ny”.

Vi kommer att börja med att skapa listan för indexen. Det första du skall göra är att namnge din lista. Som jag nämnde tidigare kommer jag välja att namnge listan “CE Index”, du namnger såklart din lista precis vad du vill.

Därefter kan vi välja de index som skall ingå i listan. Ute till höger i “Urval” listan kommer du se att det står “Börslistor” och under “Samtliga”. Detta är sätt för dig att specificera de aktier du vill välja till din lista. I vårt fall kommer vi låta “Börslistor” vara men vi kommer att ändra “Samtliga” till “Index” i dropdown menyn.

Det känns lite onödigt att sitta att leta igenom alla aktier, index och råvaror när vi har valet att enbart se indexen.

Nu skall vi börja välja index, jag kommer att välja DAX 30, Dow Jones, Nasdaq, OMXS30, OMXSPI och S&P500. Du kan såklart välja fler index, men dessa är de index jag anser vara mest relevanta. När du väljer aktier eller index att föra in i din lista kan du göra på lite olika sätt.

Ett sätt är att välja ett index och därefter klicka på pilen i mitten för att därefter upprepa processen för nästa index. Ett annat sätt, som jag tycker är enklare, är att hålla nere “Crtl” och klicka på alla index som du vill ha. Därefter kan du klicka på pilen i mitten för att föra över alla index i din lista.

Ett annat sätt är hålla inne “shift”, det som händer då är att du väljer alla index mellan två index, klickar du t.ex. på “Dax 30” och därefter “Hang Seng Index” med “shift” nere kommer du att välja Dax 30, Dow Jones, EURONEXT och Hang Seng.

För att ta bort index eller aktier från din lista väljer du den aktie/index du till ta bort och trycker på “Ta bort”.

Nu har vi valt några index, men jag vill ha några index till i min lista. Jag tycker nämligen det är intressant och se hur den danska och finska börsen går. För att lägga in OMXC20 (danska motsvarigheten till OMXS30) kommer vi först behöva ändra land för våra “Börslistor”. Detta gör du genom att klicka på den lilla flaggan bredvid “Börslistor” i “Urval” menyn.

Därefter är det bara att göra samma procedur som när du skulle lägga till index för Sverige. Välj “Index” från dropdown menyn och därefter letar du upp OMX Copenhagen 20 och lägger till i vår lista.

Om du vill skapa listor med aktier från den danska eller finska marknaden måste du göra på samma sätt. Du måste alltså först välja den danska eller den finska marknaden ute i ”Urval” menyn.

Vi kommer även vilja ha OMX Helsinki 25 med i vår lista. För att få in indexet i vår lista kommer vi göra på precis samma sätt som för OMX Copenhagen 20.

Därefter är det bara att klicka på “OK”. Grattis, du har nu skapat din första lista.

Nu tänkte jag att du skulle skapa den andra listan själv. Det du behöver göra är att skapa en ny lista och namnge den IA. Du behöver inte lägga in några aktier i listan, detta kommer vi göra på ett annat sätt efteråt.

Var du kan visa din egna lista

Sidomeny till vänster

Vi skall nu titta lite på var du kan visa dina egna listor. I nästan alla verktyg i Hitta Kursvinnare kommer du kunna välja att visa dina egna listor. I sidomenyn ute till vänster i TA-delen kan du välja att visa din egna lista. För att göra detta klickar du på dropdown menyn uppe till vänster och går därefter till alternativet som heter “Bevakning”. Under “Bevakning” kommer du finna alla dina egna listor. Därefter är det bara att klicka på den lista du vill ska visas.

Om din sidomeny till vänster inte syns måste du klicka på denna knappen.

I andra verktyg i Hitta Kursvinnare

För att visa dina listor i dem andra verktygen i Hitta Kursvinnare måste du göra på samma sätt. Du måste alltså först ändra från “Börslistor” till “Bevakning” och därefter kan du välja en av dina egna listor.

Som exempel skall vi titta på hur du kan välja en egen lista i “Nyckeltal”. Det första du skall göra är alltså att välja “Bevakning” i dropdown menyn uppe till vänster.

Därefter är det bara att välja dina egna lista du vill visa och därefter klicka på “Visa”.

I sidomenyn till höger

Du kan även visa din lista i sidomenyn till höger. Jag tycker det är väldigt praktiskt att ha en lista över alla index i den menyn så jag enkelt kan hålla koll på hur de olika indexen går. Vi har redan skapat en lista för just denna orsak, vi skall nu bara se till att den visas.

Om din sidomeny till höger är dold får du fram den genom att klicka på denna knapp.

För att du ska kunna ändra på inställningarna för sidomenyn klickar du på skiftnyckeln uppe i sidomenyn (Informations fönstret).

Därefter är det bara att välja den bevakningslista du vill ska visas. Jag kommer att välja “CE Index”.

Resultatet blir följande:

Jag tycker att detta underlättar väldigt mycket för mig att hålla koll på hur de olika indexen går.

Lägga till aktier i bevakningslistan

Vi skapade en lista till, IA-listan. Om vi nu analyserar ett antal aktier och hittar en aktie som ser väldigt intressant ut, hur gör vi då för att enkelt lägga in den aktien i IA-listan. Låt säga att vi tycker att Assa Abloy ser väldigt intressant ut. Det vi då kan göra är att om vi befinner oss i TA-delen kan vi högerklicka i grafen.

I menyn som kommer upp väljer du “Lägg till bevakning” och du kan därefter välja den lista där du vill lägga till Assa Abloy. Vi väljer då att lägga till Assa Abloy i listan IA. Du har även alternativet att härifrån skapa en ny lista med denna aktie.

Du kan även på samma sätt ta bort Assa Abloy från listan genom att istället välja “Ta bort bevakning”.

I alla de andra verktygen kan du lägga till aktier i din lista genom att högerklicka på namnet på aktien. Därefter fungerar det på precis samma sätt. I bilden nedan visar jag hur det ser ut när du gör det i verktyget “Nyckeltal”

Genom att lägga till aktier i bevakningslistor kan du hålla reda på aktier som har visat upp intressanta beteendet. Som du har sett har jag t.ex. en lista för de aktier som har gjort impulser den senaste tiden eller de bolag som befinner sig i en positiv trend. Jag har även skapat en lista för de aktier som befinner sig nära stöd- eller motståndsnivåer.

Därefter är det betydligt enklare för mig att veta vilka aktier jag skall applicera mina strategier på. Istället för att leta igenom alla bolag kan jag istället gå in i mina bevakningslistor vilket förbättrar mitt resultat och besparar mig tid.

Du har nu lärt dig hur du kan skapa egna listor för att underlätta din analysprocess och för hur du enklare kan bevaka intressanta aktier. Har du förslag eller något du behöver hjälp med, tveka inte att lämna en kommentar, skicka ett mejl eller starta en chat med mig.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Detta inlägg har 5 kommentarer

Lämna ett svar