Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Importera – Exportera – en guide

Hitta Kursvinnare – Importera – Exportera – en guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv. Denna guide utgår ifrån att du har Hitta Kursvinnare 4.0.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

Hitta Kursvinnare låter dig importera och exportera en del saker i programmet. Detta gör att du enkelt kan köra en backup, flytta programmet eller dela med dig av script eller strategier som du skapat. I denna guide ska vi titta på vilka möjligheter Hitta Kursvinnare ger dig att importera och exportera.

Guide – Importera/Exportera

I denna guide kommer vi gå igenom vad, och hur, du kan importera och exportera filer i Hitta Kursvinnare. Det finns två olika typer av filer som du kan importera/exportera. Den ena filen är en .Hkv fil som används för när du vill importera eller exportera saker som alla dina script/signaler, inställningar eller dina portföljer.

Det andra typen av fil som används är en .Hks fil som används för enskilda script och signaler. Det vill säga att när du exporterar/importerar detta handlar det endast ett enskilt script och inte ett stort antal.

I guiden kommer vi först gå igenom hur du importerar/exporterar en .Hkv fil och därefter hur du gör med en .Hks fil.

Importera/Exportera .Hkv-filer

Först ska vi titta på hur du kan exportera .HKS-filer, vilket kan vara intressant för dig om du vill göra en backup av programmet eller vill flytta ditt Hitta Kursvinnare utan att förlora alla dina inställningar, indikatorer mm.

Det första du gör är att klickar på “Arkiv” uppe i menyn, därefter väljer du “Exportera Hkv-fil…”.

Därefter ska du göra ett val i vad du vill exportera, det vill säga att du har ett antal olika alternativ. Du kan välja att exportera en av följande saker eller flera:

  • Fa, Ta, bevakningslistor, script, strategier, signaler, egna index
  • Portföljer
  • Inställningar, Ta – Indikatorer
  • Mappen “Fa” – exporterade analyser från Fa-del
  • Mappen “Ta” – exporterade analyser från Ta-del
  • Mappen “notes” – bolagsanteckningar från infofönster
  • Inställningar, övriga

När du har valt vad du vill exportera är det bara att klicka på “OK” och välja var du vill spara filen.

Det är alltså väldigt lätt att exportera din inställningar om du behöver flytta programmet till t.ex. en ny dator.

Det är minst lika lätt att importera dina inställningar, för att göra det startar du på samma sätt genom att klicka på “Arkiv” och därefter väljer du “Importera Hkv-fil…”.

Därefter väljer vad du vill importera, du kan välja från samma lista som när du exporterade. När du har gjort ditt val klickar du på “OK” och väljer filen du vill importera ifrån.

Importera/Exportera .Hks-filer

Det är i princip lika lätt, till och med lättare, att importera/exportera .Hks-filer som det är för Hkv-filer. Den stora skillnaden är var i programmet du exporterar eller importerar filen.

Jag tänkte att vi skulle börja titta på hur det ser ut när vi ska exportera ett script (indikator). Det du först måste göra är att gå in på “Inställningar”. Detta gör du antingen genom att klicka på den lilla “skiftnyckeln uppe till vänster eller genom att gå in på “Verktyg” -> “Inställningar”.

Därefter går du in på “Indikatorer & script”, därefter väljer du den indikator/script du vill exportera och klickar “Exportera”.

Därefter ska du välja var du vill spara Hks-filen och vad den ska heta, sen är det bara att klicka på “OK”.

Om du av någon anledning skulle vilja exportera mer än en indikator/script i en fil gör du på precis samma sätt. Alltså att du väljet en indikator/script och klickar på “Exportera”.

När nästa meny kommer upp klickar du på “Avancerade alternativ …” och därefter kan du lägga till fler script som ska exporteras. Därefter är det precis som innan bara att välja var du ska spara filen och vad den ska heta och till sist att klicka på “OK”.

När det kommer till att exportera strategier/signaler gör du på ett liknande sätt, men istället för att gå till “Indikatorer & script” i inställningar går du till “Strategi & signal”.

Här gör du precis på samma sätt som tidigare, du väljer den strategi/signal du vill exportera och klickar därefter på “Exportera”. Precis som vid indikatorerna/scripten kan du även här välja att exportera flera strategier/signaler samtidigt.

När det kommer till att importera är detta väldigt enkelt, du kan importera både indikatorer/script från “Indikatorer & script” såväl som “Strategi & signal”. Det vill säga att du behöver endast ta dig in i “Inställningar”, välja en av dessa två och därefter klicka på “Importera”.

Därefter väljer du den filen du vill importera och klickar därefter på “Öppna”.

Du har nu fått lära dig hur du kan importera/exportera olika typer av filer i Hitta Kursvinnare. Har du några frågor kan du alltid höra av dig till mig på mejl eller genom vår chat.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar