Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Konfigurera Informationsfönstret

Hitta Kursvinnare – Konfigurera Informationsfönstret

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på hur du kan konfigurera Informationsfönstret till höger i programmet. Informationsfönstret är en väldigt bra funktion där du kan enkelt få en överblick över dagens börshandel. Genom att konfigurera informationsfönstret kan du få det precis som du vill ha det så att det passar till din trading eller investering.

Jag t.ex. är inte speciellt intresserad av småbolag och har därför valt att inte se dem i mitt informationsfönster. Du kanske endast är intresserad av småbolag och vill bara se dem i ditt informationsfönster och det vore bra om du visste vad du kan göra för att konfigurera detta.

Guide – Konfigurera informationsfönstret

Guiden kommer vara uppdelad i lite olika sektioner och vi kommer börja med lite kort information om informationsfönstret och dess olika funktioner. En del av dessa funktioner går oupptäckta av använder och jag anser då att det är en god idé att presentera alla funktioner.

Därefter kommer vi gå igenom vad du kan konfigurera och hur du gör det.

Informationsfönstret

Informationsfönstret är det som visas i höger i programmet. I informationsfönstret kan du få en snabb överblick över dagens börshandel. Du kan även få specifik bolagsinformation och en presentation av bolaget. Informationsfönstret ger dig även information om bolagets största ägare och du har även möjligheten att göra egna anteckningar om bolaget.

Informationsfönstrets tre olika fönster

I det första fönstret, Börsinfo, kan du se dagens indexutveckling. Du kan se dagens vinnare och förlorare, detta baseras i standard inställningarna på listorna Large Cap, Mid Cap och Small Cap.

Förutom detta kan de se dagens börstemperatur. Detta visar hur stor andel aktier som har gått upp eller ned. I grundinställningarna tittar programmet på de 30 aktier som bygger upp OMXS30.

Längst ned i fönstret kan du välja att visa en av dina bevakningslistor.

I det andra fönstret, Bolagsinfo, finner du bolagsinformation. Du kommer t.ex. kunna se VD, Bransch och börsvärde. Utöver detta finner du även en liten kalender över uppkommande händelser i bolaget.

Under finner du en kort beskrivning av bolagets verksamhet. Det finns två små länkar under denna del, ena länken går till bolagets hemsida, vilket kan vara bra om du vill läsa årsredovisningar.

Den andra länken går till ytterligare information om bolaget, såsom insiderhandel.

Längst ned finner du de 10 största ägarna i bolaget.

I det sista fönstret, Anteckningar, visas en liten graf över bolaget och en del där du kan skriva anteckningar om bolaget. 

På “Ab” knappen kan du välja typsnitt och göra teckeninställningar. “B” sätter på och av fel stil och på “l” sätter du av och på kursiv stil.

Den sista knappen “…” öppnar upp dina anteckningar i ett ordbehandlingsprogram t.ex. Word. Här kan du ändra dina anteckningar och spara dem, de kommer även att sparas i Hitta Kursvinnare.

Ibland måste du ladda om fönstret för att du skall kunna använda denna funktion. Görs enklast genom att klicka på en annan aktie för att därefter klicka på den aktien du hade valt sen innan.

Om fönstret inte visas

Om ditt informationsfönster inte visas får du fram det genom att klicka på denna knapp.

Tycker du att ditt informationsfönster tar för stor plats har du valet att informationsfönstret göms och blir synligt igen när du för musen över dess ikon.

För att göra detta måste du först klicka på det lilla häftstiftet i informationsfönstrets huvudmeny.

För att visa menyn för du musen hit.

Bild på hur informationsfönstret ser ut när det inte är gömt

För att få fönstret till att alltid vara synligt igen måste du trycka på det lilla häftstiftet igen.

Navigera i informationsfönstret

För att växla mellan de olika fönsterna i informationsfönstret klickar du på en av de två pilar som finns i menyn i toppen av informationsfönstret.

Du har även valet att välja fönster genom den lilla dropdown menyn.

Hur du konfigurerar informationsfönstret

Du har nu fått en liten inblick i vad för möjligheter informationsfönstret ger dig. Vi ska nu gå in på hur du kan anpassa fönstret så att det passar dig.

För att konfigurera informationsfönstret måste du först klicka på skiftnyckeln i menyn för informationsfönstret.

Du kommer få upp följande meny, det är i denna meny du sköter all konfiguration av informationsfönstret.

Det första du kan välja är om du vill att grafen av OMXS30 skall visas.

Därefter kan du välja vilka aktier som skall ingå i listan för Vinnarna/Förlorarna. Beroende på vilka aktier du är mest intresserad av kan det här vara en god idé att börja anpassa informationsfönstret.

Som jag tidigare nämnde är jag mest intresserad av Large Cap bolag och har därför valt att endast ha med dessa aktier. Men anpassa fönstret efter vad du är intresserad av. Du kan se dina valmöjligheter i bilden nedan.

Därefter kan du välja vilka aktier som skall ingå i beräkningen av börstemperaturen. Detta är ett sätt för dig att få en snabb överblick om bredden på marknaden. Det kan vara väldigt intressant att se hur många aktier som stiger och sjunker och jämföra det med utvecklingen på OMXS30.

Även i detta fall väljer jag att endast ha med Large Cap aktier. Du skall såklart välja de aktier som du tycker är mest intressanta för dig.

Du har även valet att vikta aktierna efter deras börsvärde. Detta innebär att stora bolag får en större vikt än de mindre bolagen. Genom att klicka i det lilla fönstret kan du aktivera denna funktion. Jag anser dock att detta tar bort lite av den information som jag är ute efter. Jag vill nämligen veta hur många aktier som faktiskt stiger eller sjunker, oavsett deras storlek.

Därefter kan du välja vilken bevakningslista du vill skall visas längst ner i informationsfönstret. Den stora fördelen med detta är att du snabbt och enkelt kan få en överblick över de aktier som du tycker är intressanta.

Du kan t.ex. välja att visa en lista över aktier som du äger, tycker verkar köpvärda eller som jag, en lista över de index jag bevakar.

I en tidigare guide har jag gått igenom hur du kan skapa egna bevakningslistor, och i denna guide skapar jag en lista över de index jag tycker är mest intressanta. Du kan se guiden här.

Du kan välja vilken bevakningslista du vill visa i dropdown menyn.

I inställningarna kan du även välja om du vill att en graf över den aktuella aktien ska visas.

Till sist finns det ett alternativ där du kan välja att göra informationen mer kompakt i höjdled. Detta kan vara ett bra alternativ om du har en liten skärm.

Du har nu lärt dig hur du kan konfigurera informationsfönstret så att de passar din trading bättre. Har du några funderingar eller förslag på ytterligare guider lämna en kommentar, skicka ett mejl och nå mig på vår chat här på hemsidan.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar