Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Kurslista – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Kurslista – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Kurslista. Vi skall gå igenom hur modulen fungerar och vad du kan använda den till.

Guide – Kurslista

Guiden kommer vara uppdelad i två sektioner och vi kommer börja med om hur modulen fungerar. Vi kommer därefter gå igenom hur du kan använda modulen Kurslista.

Kurslista

Kurslista är en modul i Hitta Kursvinnare där du enkelt kan få en överblick över dagens börshandel. Utöver detta kan du även få fram börsinformation för en vald tidsperiod.

Den information du får fram är hur mycket ett instrument har utvecklats under en viss tidsperiod. Du kan även enkelt få fram stängningskursen, öppningskursen, högsta och lägsta kursen för perioden. Utöver detta kan du även se volymen och antalet aktier som har handlats under perioden.

Du kan enkelt välja ut de instrument du vill studera och du kan välja mellan alla de färdiga listor programmet kommer med men även de listor som du själv potentiellt har skapat. Därefter är det väldigt enkelt att välja den tidsperiod du vill.

Kurslistan har lite olika kolumner, du kan sortera listan efter varje kolumn. Detta möjliggör att du enkelt kan se vilken aktie som har gått ned mest under perioden eller den aktie som har haft störst volym.

De olika kolumnerna är:

KolumnFörklaring
%Procentuell förändring
+/-Förändring i kronor
SenastSenaste pris för perioden
HögstaHögsta pris för perioden
LägstaLägsta pris för perioden
FörstaFörsta priset under perioden
VolymAntalet aktier som handlats under perioden multiplicerat med priset
AntalAntalet aktier som handlats under perioden

Välja lista och tidsperiod i Kurslista

För att välja vilken instrument du vill studera måste du använda menyn ovanför tabellen. I detta exempel kommer jag att välja en av mina listor som jag har skapat själv. Vill du veta du hur själv kan göra egna lista kan du kolla in min guide här.

I den första dropdown menyn kommer jag att välja “Bevakning”.

Därefter väljer jag min egna lista ”CE Jämför”.

Till sist skall du välja tidsperioden. Jag brukar studera de senaste tre månaderna, men även 6 månader och ett år. När du har valt din tidsperiod är det bara att klicka på “Visa”.

För att välja andra listor följer du samma princip. Om du t.e.x vill titta på Ekonomi sektorn måste du först välja ”Branscher” och därefter ”Ekonomi”.

Välja listor från den danska och finska börsen

Du har även valmöjligheten att välja instrument från den danska och finska börsen. Jag handlar en hel del med danska aktier och använder Kurslista relativt ofta för att få en snabb överblick på den danska marknaden.

För att välja instrument från den danska börsen måste du ändra flagga i den lilla dropdown menyn som är näst längst till vänster.

Därefter är det bara att välja de instrument du vill se för att sedan trycka på “Visa”.

Om du vill se instrument från den finska börsen väljer du istället den finska flaggan.

Hur du kan använda Kurslista

Det finns lite olika sätt att använda Kurslista på. Du kan dels använda det som ett verktyg för att få en snabb överblick över dagens handel. Du kan även använda det som ett verktyg för att hitta eventuella tradingkandidater.

Överblick för dagens handel

Det första och kanske mest självklara sättet att använda Kurslista på är som en överblick över dagens handel. Med Kurslista kan du lätt hålla kolla på hur utvecklingen ser ut under dagen för de instrument du vill bevaka.

Detta är också en av de stora fördelarna att det går väldigt snabbt och enkelt att byta mellan de instrument du vill bevaka. Jag bevakar ofta Large Cap aktier i Sverige, men jag vill även hålla kolla på de Danska och Finska Large Cap aktierna.

Jag kan då enkelt göra detta genom att ställa in “Börslistor” och därefter “Large Cap”. Jag kan därefter snabbt och enkelt byta mellan de olika länderna genom att klicka på det önskade landets flagga i menyn.

Leta aktier för jämviktspendling eller momentum trades

Ett annat sätt att använda Kurslista på är till att leta tradingkandidater. Eftersom du enkelt kan se vilka aktier som har gått ned mest den senaste dagen och veckan kan du snabbt och enkelt få fram potentiella aktier för jämviktspendling.

Om vi här tittar på de Svenska Large Cap aktierna och studera vilka aktier som har gått ned mest den senaste veckan ser vi att SOBI har fallit med hela 11,3% och kan då vara en kandidat för en potentiell jämviktspendlings trade.

Ett annat sätt du kan använda Kurslista på är genom att leta aktier som har varit starka på lite längre sikt. Jag brukar titta på de aktier som har varit starka de senaste tre månaderna.

Om vi fortsätter med att studera de Svenska Large Cap aktierna men istället för att titta på den senaste veckan tittar vi nu på de senaste tre månaderna. Då kan vi se att Getinge B och Boliden har varit väldigt starka de senaste tre månaderna och kan då vara intressanta aktier för en potentiell momentum trade eller för att invänta en rekyl och fortsätta hänga på trenden.

Du har nu lärt dig om modulen Kurslista och hur du kan använda den för att förenkla och potentiellt förbättra din trading. Har du några funderingar eller frågor tveka inte att höra av dig till mig genom att lämna en kommentar, skicka ett mejl eller genom vår chat här på sidan.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.