Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Ritverktyg – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Ritverktyg – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv. Denna guide utgår ifrån att du har Hitta Kursvinnare 4.0.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på Ritverktygen i Hitta Kursvinnare. Det finns många kraftfulla verktyg som du kan använda när du gör dina analyser i Hitta Kursvinnare.

Guide – Ritverktyg

I denna guide kommer vi gå igenom de ritverktyg du har tillgodo i TA-delen av Hitta Kursvinnare. Det finns en hel del funktioner och ritverktyg som kan underlätta dina analyser och vardag.

Ritverktygen

Det första vi måste göra är att se till att menyn med ritverktyg är synlig. Detta gör du genom att ta upp TA-delen av programmet och därefter klicka på knappen som visas i bilden nedan.

Nu när vi har sett till att du har menyn för ritverktygen kan vi börja gå igenom de alternativ du har. Det första vi ska titta på är pekaren.

Med pekaren kan du välja och flytta objekt som du ritat ut, du kan ändra storlek eller vinkel på linjer. Förutom pekaren följer ett antal verktyg för att rita olika objekt.

Linjer och geometriska objekt

Det första ritverktyget är en linje, med verktyget linje kan du alltså dra ut linjer hur du vill. Det andra verktyget är en linje som alltid håller sig horisontell. Detta är ett utmärkt verktyg att använda när vi ritar ut stöd och motstånd, fördelen med denna linje är att den alltid täcker fönstret. 

Det vill säga att även om du zoomar ut kommer du fortfarande se var du dragit linjen. Därefter har du möjligheten att dra en vertikal linje, den har samma funktion som den horisontella linjen.

Därefter kan du rita ut tre olika geometriska figurer. Du kan rita en ellips, om du t.ex. vill ringa in intressanta lägen. Du har även möjligheten att rita en triangel, vilket kan vara bra om du ska rita ut en fallande eller stigande trianglar. 

Därefter kan du rita ut rektanglar som kan vara bra för att markera ut områden då aktien eller indexet håller på att göra en sidledes konsolidering.

Ett effektivt och snyggt sätt att markera ut bottnar är genom att rita ut halvbågar vid botten, vilket du har möjligheten att göra.

När du ritar ut trendkanaler är ett sätt att rita ut en linje, därefter kopiera den linjen och dra den till rätt ställe för att bilda en kanal. Ett ännu enklare sätt är att använda den inbyggda versionen i Hitta Kursvinnare som heter trendkanal. 

I detta verktyg drar du först ut en linje där du t.ex. förbinder bottnarna i en trend. När du gjort detta kopierar Hitta Kursvinnare linjen till dig direkt och därefter kan du dra upp den till toppen i mellan bottnarna. Hitta Kursvinnare färgar även ytan mellan dessa två linjer.

Du har även möjligheten att rita ut en textruta som du kan skriva i, du kan även få fram text utan en ruta runt. För att använda dessa två ritverktyg väljer du bara dem och klickar var i grafen du vill skriva, därefter är det bara att skriva det du vill. För att anpassa hur texten ser ut högerklickar du med musen på texten och väljer därefter “Egenskaper”. Här kan du anpassa typsnittet, storleken och färgen på texten.

Om du vill ändra inställningar för hur texten alltid ska se ut kan du göra det genom att klicka på den lilla pilen bredvid “Txt” och därefter klicka på “Ändra typsnitt…”. Där inne kan du sen ändra inställningar för de förvalda texterna.

I bilden nedan kan du se några av de ritverktyg du har till ditt förfogande och hur de ser ut när de är utritade i en graf.

Verktyg och pilar

Förutom de verktyg vi gått igenom för att rita ut linjer och objekt har Hitta Kursvinnare även möjligheten att rita ut pilar, avstånd och Fibonacci verktyg.

Du kan rita ut tre olika sorters pilar, detta är ett smart sätt att markera i grafer viktiga tillfällen eller potentiella riktningar i aktier.

Att kunna rita ut eller rent ut sagt mäta avstånd är en jätteintressant funktion i Hitta Kursvinnare. Att kunna rita ut/mäta hur lång tid det är mellan bottnar eller toppar kan vara väldigt praktiskt och en viktig del av en analys. I bilden nedan kan vi se att de fyra senaste bottnarna har skett med ett avstånd på 35-50 dagar mellan varandra.

Att även kunna rita ut hur långt ett avstånd är i pris är ett enkelt och snabbt sätt för att se hur stor en rörelse är. I Hitta Kursvinnare har du möjligheten att både mäta avståndet i % men även i absoluta tal, det vill säga pris eller punkter.

Därefter kommer ett antal Fibonacci verktyg, vilket alla kräver minst Hitta Kursvinnare Pro. Du kan använda Fibonacci fan som visar stöd- eller moståndsnivåer beroende på Fibonaccis talföljd.

Detsamma gäller för verktyget Fibonacci arc.

Fibonacci time zones som är ett verktyg som ritar ut potentiella bottnar eller toppar i grafen beroende på Fibonaccis talföljd. 

Du använder verktyget genom att dra verktyget mellan två bottnar eller toppar. Detsamma gäller för Fibonacci nivåer som kommer att markera ut stöd- och motståndsnivåer i grafen. Om du vill lära dig mer om Fibonacci och Fibonacci nivåer rekommenderar jag dig att läsa mitt super intressanta inlägg om ämnet här.

Diverse verktyg

Till sist har du ett antal verktyg som är väldigt användbara dels för att kontrollera utseendet men även med funktioner så som alarm.

Först har du inställningarna för de linjer du ritar ut, du kommer kunna välja färg och utseende på linjerna. Därefter kan du välja att dina linjer alltid ska dras ut till nuläget. Det vill säga att när nya dagar läggs till förlängs linjen också. Detta kan vara väldigt användbart för stöd- och motståndslinjer.

Du kan även välja att koppla linjen till ett larm. Detta gör att när priset passerar denna nivå kommer du få ett alarm i programmet.

Till sist kan du på “Ögat” välja att “Visa linjer”, “Visa text”, “Visa intraobjekt i dagschart” eller att “Dölja allt”.

Detta är ett snabbt sätt för dig att dölja saker i grafen eller att dölja de objekt du ritar ut intradag. Det är lätt hänt att dagsgrafen blir väldigt stökig om du också ser allt du har ritat ut intradag.

Du har nu fått lära dig hur du använder ritverktygen i Hitta Kursvinnare. Har du några frågor eller funderingar kan du alltid lämna en kommentar, skicka ett mejl eller nå mig på chat funktionen här på hemsidan.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar