Du visar för närvarande Hitta Kursvinnare – Signaler – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Signaler – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad det kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

I denna guide skall vi titta på modulen/verktyget Signaler. Vi skall gå igenom hur modulen fungerar och vad du kan använda den till.

Guide – Modulen Signaler

Guiden kommer vara uppdelad i två sektioner och vi kommer börja med om hur modulen fungerar. Vi kommer därefter gå igenom hur du kan använda modulen Signaler.

Signaler

Innan vi går in på modulen Signaler ska vi ta oss en kort titt på vad en signal i Hitta Kursvinnare är för något.

En signal i Hitta Kursvinnare består av villkor som bestämmer när programmet ska signalera köp och sälj. Dessa signaler kan därefter göras till en strategi om du väljer att lägga till Entry- och Exitregler. Dessa regler bestämmer i sin tur om en aktie ska köpas eller säljas. Du kan t.ex. bestämma att strategin ska gå kort i en aktie när en signal signalerar sälj och gå ur positionen tre dagar senare.

Din entryregel är då att blanka när du får en säljsignal och din exitregel är att köpa tillbaka aktien efter tre dagar.

En signal kan du använda för att bli påmind av programmet när en aktie har uppfyllt ett visst kriterium. Strategier använder du i sin tur när du ska utföra vinsttest/backtest på instrument.

Modulen Signaler

I modulen Signaler kan du se alla aktuella köp och säljsignaler från dina signaler. Här sammanställs en lista med alla aktier du har valt att studera och de signaler du har valt att ha med i din modul.

När en signal signalerar köp kommer detta att visas med grönt och när den signaler sälj visas det med rött. När signalen varken signalerar köp eller sälj kommer det visas med en gul färg och texten “Behåll”.

Du kan enkelt byta mellan de olika instrumentet du vill studera och i inställningar kan du konfigurera modulen så att de signaler som passar din trading och investering finns med. Du har även möjligheten att skapa egna signaler.

Välja aktier i Signaler

Likt inom de andra modulerna i Hitta Kursvinnare är det väldigt enkelt att välja och byta mellan de listor där instrumenten du vill studera finns. Jag tänkte att vi i detta fallet skulle välja en av de listor jag har skapat själv.

Om du vill lära dig att göra egna listor i Hitta Kursvinnare kan kolla på min guide här.

Vi ska välja en av mina listor som heter “CE LC”, en lista med de Large Cap aktier jag anser vara intressanta för swingtrading. Det första vi måste välja då är “Bevakning” i den översta dropdown menyn.

Därefter är det bara att leta upp den lista du vill ha och i vårt fall är det “CE LC”.

För att listan med instrumenten ska visas måste du trycka “Visa”.

Rank

I tabellen finns det en kolumn med namnet “Rank”. Denna kolumn väger samman resultatet av alla signaler för den respektive aktien. Värdet i denna kolumn kan variera mellan -1 och 1. Om alla signaler visar köp kommer “Rank” att visa +1 och -1 om alla signaler visar sälj.

De aktier som har ett “Rank”-värde över 0.33 har en grön pil bredvid sig och de aktier som har ett värde under -0.33 får en röd pil.

“Rank” gör att du kan använda Signaler som en kompositindikator. Med detta menar jag att du kan lägga in signaler som representerar olika typer av beteenden eller edgar. Ju fler signaler som visar köp ju desto bättre och vice versa.

Tidsupplösning

En annan stor fördel med Signaler är att du kan enkelt byta tidsupplösning. Detta medför att du snabbt och enkelt kan studera olika tidsupplösningar för att leta potentiella köpsignaler.

Om tidsupplösningen är inställd på t.ex. 60-minuter innebär detta att dina signaler gör beräkningarna på en 60-minuters graf istället för på en dagsgraf.

Genom att kunna ändra tidsupplösning kan du dels använda Signaler för att leta mer långsiktiga signaler i vecko- och månadsupplösning men även daytrading och för att timea dina entréer bättre.

Det är bra att känna till att signalerna beräknas på den sista stapeln i den aktuella tidsupplösningen.

Söka efter signaler

Likt inom Nyckeltal kan du även söka efter de signaler som signaler en viss sak. Detta kan vara ett effektivt sätt att leta fram potentiella tradingkandidater.

Som exempel tänkte jag leta fram de aktier i mina Signaler som uppfyller att de har deras glidande medelvärde sorterade (MASORT) och har gjort en RSI(2) Impuls (RSI2 IMPULS).

Som du kan se hittar vi två aktier som vi då kan titta lite nogare på.

Konfigurera Signaler

Du kan enkelt anpassa Signaler efter din trading och investering. Det första du måste göra är att klicka på skiftnyckeln uppe i huvudmenyn.

Därefter är det bara att klicka på Signaler.

När du har gjort detta kan du välja att lägga till de signaler du vill ha med. När du är klar klickar du bara på “Ok”.

Hur du kan använda Signaler

Det finns en hel del olika sätt för dig att använda Signaler. Du kan använda det som en kompositindikator, som jag nämnde tidigare. Du kan även använda det som ett verktyg för dig att screena fram aktier under dagen som är extra intressanta.

Detta är ett sätt som jag själv använder Signaler. Jag har t.ex. skapat en signal som signalerar när en aktie har gjort en rörelse som är lika stor som en ABR (Average Bar Range). Detta betyder alltså att en aktie har gjort en rörelse som är lika stor som genomsnittsrörelsen de 10 senaste dagarna. Detta i kombination med eventuella stöd- eller motståndsområden kan indikera en potentiell vändning i aktien.

Jag har valt att kalla signalen för “ODM” och kan enkelt då se vilka aktier som uppfyller detta kriterium.

Göra egna signaler

Att göra egna signaler i Hitta Kursvinnare är väldigt lätt och detta är en av anledningarna varför jag verkligen tycker om programmet.

Jag har gjort en hel guide om hur du kan göra egna signaler/strategier i Hitta Kursvinnare och hur du kan använda dem för att göra vinsttest/backtest i programmet. Du kan se guiden här.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar