You are currently viewing Hitta Kursvinnare – Välja aktie – en illustrerad guide

Hitta Kursvinnare – Välja aktie – en illustrerad guide

Jag tänkte att vi skulle fortsätta gå igenom Hitta Kursvinnare och utforska vilka möjligheter som programmet ger oss. Detta fantastiska program har väldigt många finesser och vi skall försöka gå igenom och förklara alla.

Att kunna ditt analysprogram utan och innan kommer kunna underlätta dina analyser väsentligt. Dels genom att du kanske hittar nya sätt att analysera eller bevaka aktier på men även eftersom det kan spara dig tid.

Tid över till att lägga på aktieanalys är någon många har ont om och det är då bra om du vet hur ditt analysprogram fungerar så du kan göra analyser på ett effektivt sätt.

Jag kommer att utgå från att du har version Pro Plus i Hitta Kursvinnare. Detta eftersom det är den version som har flest funktioner. Om det i guiden finns med något som du inte har i din version beror det troligtvis på att du inte har Pro Plus versionen eller så är det något jag har skapat själv.

Om du inte redan idag har Hitta Kursvinnare och blir intresserad av analysprogrammet finns det längst nere i guiden lite information om Hitta Kursvinnare, vad programmet kostar och var du kan lära dig mer om programmet.

Idag ska vi titta på lite olika sätt för dig att rent praktiskt välja aktier i Hitta Kursvinnare. Det finns en hel del olika sätt, vissa lättare än andra, och det är onödigt att ödsla extra tid på att välja aktier rent praktiskt.

Guide – Välja aktier

Guiden kommer vara uppdelad i lite olika sektioner beroende på sättet du kan välja aktier. Jag kommer börja med att välja aktier från huvudmenyn.

För att ha en röd tråd genom guiden kommer vi att ha i uppgift att välja bolaget Castellum.

Välja aktie genom huvudmenyn

TA

Om du har TA fönstret öppet kommer det i huvudmenyn att finnas en flik som heter TA. Klickar du på denna flik kommer följande fönster att visas.

Därefter skall du klicka på “Sök/öppna aktie”.

När du har gjort detta kan du skriva in den aktie du vill välja. I vårt fall vill vi välja Castellum och då skriver vi in “Cas” i sökfönstret och så får vi upp de aktier som har “Cas” i sitt namn. Därefter väljer vi Castellum och klickar på “Öppna”.

FA

Har du istället Fundamental Analys (FA) fönstret öppet kommer det att finnas en flik som heter FA i huvudmenyn. Om du klickar på denna flik kommer följande fönster att visas.

Därefter skall du klicka på “Öppna bolag för analys”. Det går även att klicka på samma ikon i menyn nedanför.

Detta fönster kommer då visas med alla tillgängliga bolag för Fundamental analys. Det kan vara lite jobbigt att scrolla igenom denna långa lista och då kan du med hjälp av menyer specificera vilka aktier du letar efter.

I dropdown menyn till höger kommer vi att välja Large Cap och därefter letar vi upp Castellum aktien och klickar på “Ok”.

Som du kanske märkte är dessa två sätt inte speciellt enkla att välja aktier på och framförallt inte genom FA menyn. De nästkommande sätt att välja aktier på är betydligt enklare.

Välja aktie genom sidomeny till vänster

Ett annat enklare sätt är att välja aktier genom sidomenyn som finns till vänster. Är denna meny inte synlig för dig klickar du på denna knapp.

Tycker du att sidomenyn tar för mycket plats kan du klicka på det lilla häftstiftet i menyn för sidomenyn. Då kommer sidomenyn att döljas och när du för musen över den lilla fliken till vänster kommer sidomenyn att komma fram.

Jag har själv ganska stora skärmar och därför väljer jag att alltid ha sidomenyn framme. Hur du vill ha det är såklart helt upp till dig.

För att ändra tillbaka så att sidomenyn inte döljs klickar du på det lilla häftstiftet igen.

Hur du än har valt att ha sidomenyn är det nu enkelt att välja aktie. Likt i FA delen kan du välja att specificera vilka aktier som du vill skall visas i sidomenyn. Du kan även skapa egna listor och välja att det är just din egen lista som skall visas här. 

Jag har valt Large Cap aktier för att enklare kunna hitta Castellum och därefter är det bara att leta upp Castellum och klicka på namnet. Detta sätt är betydligt enklare sätt att välja en aktie på, men om du vill analysera aktien fundamentalt kan du inte bara klicka på knappen FA uppe i huvudmenyn. Det enklaste, enligt min mening, för att välja aktien för Fundamental analys är då att högerklicka i grafen och därefter välja ”Öppna i FA”

Jag anser att detta är betydligt snabbare och enklare sätt att välja aktier för Fundamental analys än att använda mig av huvudmenyn.

Om du istället vill välja aktie genom att söka efter den kan du göra detta genom att klicka på det lilla förstoringsglaset.

Därefter är det bara att skriva in den aktie du vill välja. Vi kommer att skriva in “Cas” och därefter välja Castellum.

Välja genom sidomeny till höger

Det finns även en sidomeny till höger där det finns lite diverse information. I denna meny kan du välja aktie, råvara eller index enkelt genom att klicka på namnet.

Om denna sidomeny är dold får du fram den genom att klicka på denna ikon.

Dock kan du inte söka eller ändra de listor du ser utan att konfigurera sidomenyn. Vi kommer i en nästkommande guide gå igenom hur du kan konfigurera denna sidomeny.

Välja aktie genom andra flikar

Det är även möjligt för dig att välja en aktie när du använder de andra funktionerna i Hitta Kursvinnare. Låt säga att du använder funktionen “Nyckeltal” och inser att Castellum ser intressant ut och du vill ta dig en närmare titt på denna aktie. Det du då gör är att du högerklickar på namnet.

Efter du har högerklickat kan du välja att antingen “Öppna i FA” eller “Öppna i TA” för att välja en aktie.

Även detta sätt anser jag vara smidigare och lättare än att använda huvudmenyn.

Då var denna lilla guide slut, jag hoppas att den har hjälpt dig lista ut hur du enklast kan välja aktier. Har du förslag eller något du behöver hjälp med, tveka inte att lämna en kommentar, skicka ett mejl eller starta en chat med mig.

Hitta Kursvinnare

Hitta Kursvinnare är ett analysprogram skapat av Aktiespararna som är enligt mig ett utmärkt hjälpmedel vid trading och investeringsbeslut.

Programmet har funktioner såsom Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler och en del för Fundamental Analys och en för Teknisk Analys. Själv använder jag knappt delen för Fundamental Analys men jag använder dagligen delen för Teknisk Analys.

Det finns även en portföljhanterare där du kan lägga in dina affärer och därefter följa utvecklingen av dina positioner i realtid.

Hitta Kursvinnare är enligt Aktiespararna Sveriges mest använda analysprogram och innehåller det mesta för att du skall kunna göra bra aktieaffärer. Hitta Kursvinnare passar både dig som är daytrader och gör kortare affärer men även du som investerar på lite längre sikt.

Hitta Kursvinnare finns i tre olika versioner (Bas, Pro och Pro Plus). Jag kör själv Pro Plus då jag vill komma åt programmets alla funktioner.

Pro Plus som jag nämnt den vassaste versionen av Hitta Kursvinnare. Du får kursdata med en fördröjning på max 60 sekunder men fördröjningen ligger oftast på 1-10 sekunder. Du får även tillgång till programmets samtliga sju moduler: Nyckeltalssorteraren, Kurslista, Ranking, Signaler, Fundamental aktieanalys, Teknisk analys och Portföljhanteraren.

Priset på Hitta Kursvinnare är 2595:- för 12 månader.

Vill du ta dig en närmare titt på Hitta Kursvinnare kan du göra det här.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Lämna ett svar