Du visar för närvarande NAS HT20 Kodningskurs

NAS HT20 Kodningskurs

– Inlägget är skapat i samarbete med Autostock

För en vecka sedan anmälde jag mig till en kodningskurs för programmet Autotrader av Autostock. Detta är något jag länge har velat bli bättre på, att kunna programmera det jag vill i Autotrader. Programmet är väldigt kraftfullt och jag vill kunna utnyttja programmet till fullo, det vill säga göra bättre backtest och kunna skapa egna robotar.

Om du läst några av mina Söndagsstrategier har du kanske förstått att det mesta jag tar fram klarar en robot av att handla efter. Jag kör med fasta regler och inga strategier där en avvägning av en människa måste göras. Detta har sina för- och nackdelar, men summa summarum passar denna stilen mig.

Så nästa steg för mig är att kunna göra egna robotar som handlar mina strategier. Att anmäla mig till denna kurs är då ett steg på vägen att nå ett av mina mål. Detta kommer att mynna ut i att jag kommer bygga en relativt simpel robot som utgår från de strategier jag publicerat här på hemsidan och ni kommer få följa med på resans gång.

Jag kommer att publicera vilka strategier jag kommer att låta roboten köra och hur jag går tillväga för att programmera roboten. Därefter kommer jag publicera hur roboten sköter sig, när den köper och när den säljer och hur resultatet för varje månad ser ut.

Detta kommer alltså bli en ny tråd på hemsidan som jag kommer att kalla “Att bygga en robot”. Varje gång jag kommer vidare i roboten eller jag gått en ny lektion i kursen kommer jag att publicera vad jag lärt mig eller vilka framsteg jag tagit i min robot.

I dagens inlägg tänkte jag snabbt visa vad kursen går igenom och vad målsättningen för kursen är. Här följer en video om kursen och lite information deras kurs. Om du vill lära dig mer om kursen kan du göra det här.

Målsättningen med kursen är att utöka användarens kunskaper inom kodspråket som används i Autotrader och ge användaren bästa möjliga förutsättningar för att kunna koda script och robotar på egen hand. Kursen går igenom flera moment som maximerar utnyttjandet av programmet. Tidigare kurser inom NAS har fokuserat på Teknisk analys, denna kurs fokuserar helt på kodning. Kursen består av 8 lektioner från september fram till jul.

 • Inledande syntaxbeskrivning Autostock Script
 • Logiska beslut i script
 • Arbeta i flera olika tidsupplösningar samtidigt
 • Script som hittar negativa divergenser
 • Avancerad kodning med loopar och dataserier
 • BackTrack – självadapterande script
 • Ranking-motor som kan bygga topplistor av aktiekandidater osv
 • Tips och tricks för Autotrader – speciella egenskaper i scriptspråket
 • Vi bygger en robor från scratch
 • Avancerad backsimulering – extra scriptkolumner
 • Avancerad backtestning i Autotrader Pro
 •  Vi bygger upp ett bibliotek av kodsnuttar som kan klippas in i egna script och modeller

Jag hoppas du kommer tycka det är roligt att följa på denna resa där jag lär mig och skapar en egen börsrobot från strategier som jag publicerat här på hemsidan. Om du har några frågor om denna nya tråd eller kursen är det bara att höra av sig till mig på mejl eller genom vår chat.

Syftet med denna webbplats är att bidra med information och ge min allmänna syn på börsen, index, valutor och råvaror. Det är inte meningen att informationen ensamt ska utgöra underlag eller ses som uppmaningar för köp- och säljbeslut. Informationen är min personliga syn och även om jag anser att de källor och metoder jag använder är tillräckligt tillförlitliga. Nineambell tar inget ansvar för eventuella brister i källmaterialet eller tillförlitligheten i det som erhålls i samband med utnyttjandet utav denna sida. Handel med finansiella instrument innebär alltid en risk. Nineambell svarar inte för eventuella förluster uppkomna genom investeringsbeslut baserade på information från denna webbplats.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Leif

  Kommer att bli intressant att följa. Leif P

Lämna ett svar