Du visar för närvarande Swedish Turtle Trading Team – ST3

Swedish Turtle Trading Team – ST3

Året är 2016 och jag hade precis fått upp ögonen för trading. Jag insåg ganska snabbt att trading var något jag ville syssla med, framförallt med tanke på dess likheter med professionell idrott. Många av de förberedelse vi hade innan vi spelade en match liknade de förberedelser jag behövde göra innan en börsdag. Detta var saker som att studera motståndaren, ha en plan och se till att man hade rätt mentalt tillstånd.

Jag hade märkt i min karriär inom handboll hur stor betydelse en bra tränare hade, det var såklart fortfarande möjligt att lyckas i avsaknad av en sådan, men det var betydligt enklare och utvecklingen var betydligt större under de år där jag hade haft en bra tränare.

När jag nu ville gå in i tradingens värld gjorde jag det med det ovannämnda i min vetskap och bestämde mig för att söka upp någon bra tränare. Efter att ha sökt runt lite på nätet hittade jag tradingutbildningen Swedish Turtle Trading Team (ST3) som drevs av Tobbe Rosén och Lars Hansson. Jag hade läst några av Tobbes böcker och tyckte dem var bra, vilket gjorde mig väldigt intresserad av utbildningen.

Jag bestämde mig för att söka till ST3 och till min stora glädje blev jag antagen, vilket skulle vara ett av de bästa beslut jag gjort i mitt liv…

Varför skriver jag nu om detta? Jo, för detta är en förklaring till varför det har varit lite tyst här på nineambell. Med stolthet skriver jag att i mitten på 2021 blev jag tillfrågad att bli involverad i just ST3. Jag är nu en av de personer som driver ST3 och hjälper andra tradingintresserade att lyckas uppnå deras mål.

Jag har tillsammans med Tobbe Rosén jobbat extremt hårt för att förbättra ST3 och därav har de inte blivit mycket tid över till att ta fram strategier och backtest till nineambell. Under året som gått har vi, tillsammans med Lars Hansson, tagit fram över 100 timmar utbildningsmaterial och en helt unik kursplattform.

Jag tycker det är så roligt och givande att få lov att vara en av de som driver ST3, att få lov att dela med sig av sin kunskap och förhoppningsvis bidra med att ST3 förändrar någons liv. 

När jag tittar tillbaka gav ST3 mig väldigt mycket, jag fick en extremt god kunskapsbas att stå på, fick direkt en bra inblick i riskerna med trading och jag tack vare utbildningen och de insikter den gav mig har jag aldrig ens varit nära på att bränna ett konto. 

Men den största saken som ST3 bidrog med var de mentala bitarna, de mentala bitarna som få pratar om. Att lära sig förstå sig själv, förstå när man fungerar bra kontra mindre bra anser jag vara extremt viktigt för att lyckas med trading. Förutom detta följer lite av vad vi går igenom på ST3:

Uppstart ST3

 • Visualisering
 • Mottaglighet av information
 • Turtle Original

Teknisk analys

 • Vad är teknisk- och fundamental analys?
 • Riktning, trend, trendlinjer, trendkanaler och trendskifte
 • Hur hälsosam är trenden, topparna och bottnarna?
 • Medelvärden, Trendpoäng och Gummiband
 • Trendkanal
 • Momentum. MACD, SMACD, RSI, Stochastic, ROC, ADX
 • Volatilitet. Bollingerband, BBW, %b, ATR, Squeeze
 • Volym. Volymstaplar, pris/volym (volymprofil), volymbalans OBV
 • Utbud/Efterfrågan. Candlesticks
 • Cykler och historiska cykelutseenden
 • Formationer
 • Fibonacci – Retracement, extensions, fan, timezones
 • Nivåer – Jämna tal, medelvärden, fibnivåer, pivotpunkter, trendlinjer
 • Gap – Utbrottsgap, fortsättningsgap och utmattningsgap
 • Ichimoku – Konstruktion och strategier

Klassiska strategier

 • Inledning
 • Rekyl i trendinledning
 • Kontraktion, expansion och utbrott
 • Expansion och vändpunkter
 • Strategigruppering
 • Klassiska strategier
 • BAYN
 • Studsbollen
 • Magic K

Risk

 • Översikt av risk
 • Marknadsrisk
 • Psykologi
 • Tradingrisk Del 1
 • Tradingrisk Del 2
 • Korrelation

Exitstrategier

 • Översikt
 • Tidsexit
 • Stoploss
 • Målkurs
 • BarByBar

Tradingverktyg

 • Tradingprocessen
 • Positionskalkylator
 • Tradingjournal
 • Tradingverktyg

Tradingplan

 • Varför behöver man en tradingplan?
  • Att agera på en slumpmässig marknad
  • Varför behövs en tradingplan
  • Vanliga orsaker till att de flesta misslyckas
  • Vad du kan och inte kan kontrollera
 • Framgångsfaktorer och början på personlig inventering
  • Framgångsfaktorer
  • Stressfri trading
  • Personlig inventering
  • Angreppssätt – marknadsfas
  • Utveckla ett vinnande mindset
 • Tron på sannolikheter, de fyra tradingrädslorna
 • De olika delarna i din tradingplan och strategiplan
 • Risk- och trade management, R-multipel, låsa in vinster
 • Skanna fram intressanta aktier
 • Egna misstag. Detta kännetecknar duktiga och dåliga traders
 • S.W.O.T – Styrkor, Svagheter, Möjligheter och Hot
 • Förslag till uppläggning av plan / Sammanfattning

Mentala aspekter

 • Mentala bias
 • Värderingsträdet
 • Pain & Pleasure
 • Egenvärde
 • Processfokus
 • Dynamiskt och Statiskt mindset

Daytrading

 • Intro till Daytrading
 • Struktur
 • Regelverk och risk
 • Instrument och tid
 • Börsopen – Rekyl i trend
 • USA-aktier
 • Entré vid börsstängning
 • Nivåtrading

Strategier

 • L2H2
 • W5
 • iTrend
 • WT 1.1
 • ShortFire

Marknadsfaser / Kalendereffekter

 • Säsongs- och kalendereffekter
 • Marknadsfaser

Olika handelsformer

 • Handelsinstrument
 • Derivat
 • Minifutures – Del 1
 • Minifutures – Del 2
 • Unlimited turbo
 • ETF
 • Strategier för börshandlade produkter
 • Optionshandel

Backtesting

 • Teori
 • Praktik

Diskretionär handel

 • Mekaniska vs Diskretionära system – Basbeteenden
 • En titt i grafen för att se vad som är intressant och vad vi väntar på att se
 • Detta är exempel på vad vi vill se i grafen
 • BONUS: Larm när signaler indikatorer är i spel

Programmering i Hitta Kursvinnare

Kursen är uppdelad i 11 olika block och du kommer lära dig följande saker:

 • Scriptredigeraren
 • Plot
 • Dataserier
 • Färdiga indikatorer
 • Best practice
 • IF/ELSE
 • Variabler
 • Globala variabler
 • Inparametrar
 • Loopar
 • Globala instrument
 • Inbyggda funktioner

Bonus

 • Självkänslakurs – över 20 timmar
 • Nybörjarkurs i hittakursvinnare – över 10 timmar
 • Optionshandel

Det är nu januari och en ny vända av ST3 är på väg att börja. Jag tycker detta är extremt kul då jag är helt säker på att år 2021 kommer bli det bästa året med ST3 hittills. Om du tycker ST3 verkar som något som skulle passa dig så kan du läsa mer om ST3 på www.st3.se och har du några frågor kan du alltid skicka ett mejl till mig.

Önskar dig en riktigt bra start på 2022!

Lämna ett svar